Práce na výstavbe priemyselného parku v Medzilaborciach pokračujú

08.12.2008 Medzilaborce

Medzilaborce 8. decembra (TASR) - Práce na výstavbe priemyselného parku v Medzilaborciach pokračujú podľa stanoveného harmonogramu.
Samospráva má pripravenú projektovú dokumentáciu, právoplatné stavebné povolenie a v týchto dňoch odovzdá na Ministerstve hospodárstva SR žiadosť o dotáciu vo výške zhruba 110 miliónov Sk (3.651.331 eur). \"V prípade, že budeme úspešní, so stavebnými prácami začneme v jarných mesiacoch budúceho roka, \" uviedol dnes pre TASR prednosta tamojšieho mestského úradu Vladislav Višňovský. Dodal, že investor - česká strojárska firma HOPAX, s.r.o, chce v meste investovať zhruba 500 miliónov Sk (16.596.959 eur). V novej prevádzke by tak mal v prvej etape vytvoriť 150 pracovných miest. V neskoršom období by mala firma zamestnávať až 250 pracovníkov.
Višňovský poznamenal, že vstup investora do parku sa podpíše pod zvýšenie zamestnanosti v meste so 6700 obyvateľmi. Nová prevádzka vznikne na zelenej lúke s plochou 5 hektárov. Výrobná hala sa bude rozprestierať v lokalite oproti bývalej firme Vihorlat v smere na miestnu časť Borov. Poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva odsúhlasili pozemok pre českého investora za symbolickú jednu českú korunu.
V danej lokalite sa vyskytli problémy s dvoma domami, v ktorých žilo päť rómskych rodín a ktoré bolo potrebné odstrániť. \"Situáciu sa nám podarilo už sčasti vyriešiť, tri rodiny sú už presťahované, zvyšné dve získajú náhradné ubytovanie o niekoľko týždňov, \" doplnil Višňovský.
 

Vyberte región